Informacije

Informacije pacijentima

Posjete ležećim pacijentima

radnim danom 14.00-15.00 sati
nedjeljom i blagdanom 10.00-12.00 sati

Hitni prijem bolesnika

Prijem hitnih bolesnika se u urgentnim situacijama provodi bez dokumentacije, ali je dokumentaciju (zdravstvene iskaznice, osobnu iskaznicu, medicinsku dokumentaciju) potrebno čim prije dostaviti. Za maloljetne osobne i osobe pod skrbništvom potrebna je suglasnost roditelja ili skrbnika za intervencije, te je izuzetno važno da se što prije jave u bolnicu nakon hitnog prijema bolesnika.

Potrebni dokumenti

Za pregled u poliklinici i za prijem u bolnicu potrebno je priložiti: ispravnu uputnicu, iskaznicu obaveznog zdravstvenog osiguranja,osobnu iskaznicu, iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja (ukoliko ste ga ugovorili), te potvrdu o oslobođenju od participacije.

Ukoliko nemate iskaznicu dopunskog zdravstvenog osiguranja ili potvrdu o oslobođenju od participacije dužni ste prilikom otpusta platiti participaciju u visini od 20% pune cijene zdravstvene zaštite.

Preporuča se donijeti svu prethodnu medicinsku dokumentaciju o bolesti zbog koje dolazite na pregled (uključno rtg snimke, lab. nalaze i sl.), a ukoliko bolujete od drugih težih bolesti i dokumentaciju o tome, te otpusna pisma ranijih boravaka u bolnici. Preporučćamo donijeti popis lijekova koje uzimate, ili ponijeti kutije lijekova. Ukoliko dolazite na pretrage posavjetujte se s liječnikom o uzimanju lijekova na dan dolaska. Savjetujemo Vas da dođete u pratnji bližih srodnika koji mogu pomoći pri davanju informacija i istovremeno dobiti preliminarne informacije od vašeg liječnika u bolnici.