Sedmi znanstveno-stručni simpozij dr. Vladimir Emedi

16. veljače 2022.

Nacionalna memorijalna bolnica Vukovar, Lions klub Vukovar u suradnji s Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru te Alumni VEVU organizirali su 11. veljače 2022. godine sada već tradicionalni, 7. Znanstveno-stručni simpozij dr. Vladimir Emedi, a u povodu obilježavanja Svjetskog dana bolesnika.

Više od 500 liječnika, medicinskih sestra, fizioterapeuta, ostalih zdravstvenih i nezdravstvenih djelatnika, volontera i gostiju iz cijele Republike Hrvatske pratilo je ovaj virtualni on line simpozij iz prostorija vukovarske bolnice.

Namjera okupljanja je razmjena iskustava, druženje, upoznavanje i prigodna stručna predavanja. Ujedno se zahvaliti svima onima koji liječe bolesnike i skrbe o njima, a to su ponajprije zdravstveni djelatnici svih profila te brojni socijalni, vjerski djelatnici, ali i ostali nezdravstveni djelatnici i volonteri koji svojim plemenitim radom brinu o potrebama bolesnih.

Sve sudionike simpozija pozdravio je domaćin simpozija, gospodin Anto Blažanović, ravnatelj NMB Vukovar te gospodin Željko Sudarić, dekan vukovarskog veleučilišta, Skupu se u ime Grada Vukovara obratio i pozdravio sudionike gosp. Josip Paloš.

Prigodna predavanja za ovogodišnji simpozij, koja su prijavljena i bodovana u 4 komore zdravstvenih djelatnika priredili su: dr. med. Hrvoj Jurković, ortoprd iz vukovarske bolnice, Prim. dr. sc. Dijana Mayer, dr. med., specijalist endokrinolog, znanstveni suradnik iz HZJZ Zagreb, magistrica sestrinstva Ankica Vlačić u suradnji sa Doc. dr. sc. Agnezom Aleksijević, Marko Samardžić Ilić, dr. med., spec. fizijatar, Mirjana Semenić Rutko, dr. med., spec. ginekologije i opstetricije te Igor Franić prvostupnik fizioterapije iz NMB Vukovar.

“Skup je posvećen poznatom i priznatom vukovarskom liječniku Vladimiru Emediju, bivšem djelatniku naše bolnice, koji je za života bio veliki humanist i humanitarac, nositelj brojnih spomenica i odličja, i kojemu je pacijent uvijek bio na prvom mjestu” istaknula je Zdenka Floršić glavni fizioterapeut NMB Vukovar, koja je zajedno sa prvostupnikom fizioterapije Željkom Đekić kreirala i moderirala ovaj stručni skup sa impozantnim brojem sudionika.

Nakon svakog predavanja održane su vrlo zanimljive rasprave.