Sestrinski kutak - Početna strana
Novosti - obavijesti
Dobrodošli
Provjera stanja bodova za medicinske sestre: http://www.hkms.hr/upute_za_provjeru_bodova.php
PROMOCIJA KNJIGE "VUKOVARSKA BOLNICA SVJETIONIK U POVIJESNIM OLUJAMA HRVATSKOGA ISTOKA"

Nakon izuzetno posjećene i dirljive premijerne promocije knjige „Vukovarska bolnica svjetionik u povijesnim olujama hrvatskoga istoka“  u dupkom punoj Kristalnoj dvorani hotela Westin u Zagrebu. Predstavljena je i u Vukovaru na Tjednu sjećanja na Vukovar, u sklopu XIII. Znanstveno-stručnog simpozija „Ratna bolnica Vukovar 1991.g – dr. Juraj Njavro“.
Knjiga je nastala suradnjom Hrvatske liječničke komore i Hrvatskog instituta za povijest, autora i povjesničar dr. sc. Ive Lučića,  predsjednika HLK-a i idejnog začetnika knjige dr. sc. Trpimir Goluža, urednika knjige prim. Ante – Zvonimir Golem,

„Knjigu o vukovarskoj bolnici izdali smo kako bismo demantirali i raskrinkali laži, da bismo golemo svjedočanstvo ljubavi spasili od zaborava te istinu o Vukovaru ostavili u nasljeđe budućim naraštajima“ kazao je dr. sc. Goluža na predstavljanju.

Na slici dr. sc. Trpimir Goluža, dr. Zoran Aleksijević, dr.sc. Agneza Aleksijević, dr. sc. Krešimir Luetić

SUDJELOVANJE NA TEČAJU TREĆE KATEGORIJE U POŽEGI

U Požegi dana 27.10.2017. godine održan je tečaj treće kategorije pod nazivom
"Predstavljanje i unaprjeđenje sestrinske dokumentacije" u organizaciji podružnice HUMS-a Požega i Opće županijske bolnice Požega, na navedenom tečaju  sudjelovale su medicinske sestre Martina Zaluški, Ivana Vasiljuk, Katarina Ujaković i Ankica Vlačić.

 

SUDJELOVANJE NA PRVOJ RODINOJ KONFERENCIJI O NOŠENJU DJECE “RODIN ZAMOTULJAK”

21. listopada 2017. godine

21. listopada održana je u Zagrebu Prva Rodina konferencija o nošenju djece “Rodin zamotuljak”. Prvostupnica sestrinstva Ružica Bušić i medicinska sestra Zrinka Barešić s Odjela pedijatrije sudjelovale su na konferenciji te usvojile nova znanja o dobrobiti nošenja djece. Usvojena znanja moći će primjenjivati kroz Savjetovalište za dojenje u sklopu Neonatološke ambulante i u radu s majkama i novorođenčadi na odjelu.

DONACIJA ODJELU PEDIJATRIJE OD ZAKLADE NOVO SUTRA

21. listopada 2017. godine

21. listopada u sklopu obilježavanja Dana Zaklade Novo Sutra na Trgu Republike Hrvatske u Vukovaru, upravitelj Zaklade gospodin Davor Relatić, uručio je Odjelu pedijatrije OŽB Vukovar i bolnice hrvatskih veterana donaciju kupnje uređaja, inkubatora za novorođenčad i dviju perfuzijskih pumpi. Pedijatrica Željka Nakić Merki, glavna sestra Odjela pedijatrije Ana Liović, te medicinske sestre Martina Zaluški, Tatjana Kulčicki i Kristina Markobašić sudjelovale su aktivno u obilježavanju Dana Zaklade. Djeca su imala priliku izmjeriti tjelesnu težinu i visinu i zasićenost krvi kisikom i naučiti kako previjati bebu. Pedijatrica Željka Nakić Merki zahvalila se Zakladi u ime Odjela pedijatrije vukovarske bolnice i ukratko objasnila važnost primljene donacije.

5. SIMPOZIJ MEDICINSKIH SESTARA I TEHNIČARA S MEĐUNARODNIM SUDJELOVANJEM
02. listopada 2017. godine

Agneza Aleksijević, Mira Terzić, Ankica Vlačić, Ivana Kvesić i Elvira Capan aktivno su sudjelovali s dva rada ispred OŽB Vukovar, te s jednim radom u suradnji Agneze Aleksijević i Ivone Ljevak, Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru na 5. simpoziju medicinskih sestara i tehničara s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom „Indikatori kvalitete zdravstvene njege“ u Mostaru 15. i 16. rujna 2017. godine.

Stručni radovi:

  • Dokumentiranje sestrinskih postupaka u operacijskim salama u funkciji poboljšanja kvalitete
  • Otpusno pismo zdravstvene njege u funkciji poboljšanja kvalitete
  • Usporedba sestrinskih kompetencija u okruženju sa i bez odgovarajuće pravne regulative

VI. KONGRES HUMS-a
26. lipnja 2017. godine

Agneza Aleksijević, Ankica Vlačić i Ivana Kvesić aktivni sudionici na 6. Kongresu HUMS-a u Opatiji od 15-18.6.2017., s četiri stručna rada. Predavanjima s ratnom tematikom su prisustvovali Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved u pratnji pomoćnika ministra Dinka Tandare. Stručni radovi:

  • Sjećanje na poginule i nestale medicinske sestre i tehničare Ratne bolnice Vukovar 1991., (The memory of the dead and missing nurses / technicians War Vukovar hospital in 1991.)
  • Nezdravstveni djelatnici Ratne bolnice Vukovar 1991., (Non-medical Staff Killed in the Croatian War of Independence in Vukovar in 1991.)
  • Prikaz dokumentiranja sestrinskih postupaka u operacijskim salama, Overview of Documenting Nursing Procedures in the Operating Room
  • Otpusno pismo zdravstvene njege s operacijskim liječenjem prijeloma bedrene kosti; (Health Care Discharge Letter for a Patient with Surgical Treatment of Femur Neck Fracture)

Više slika sa ovoga događaja možete vidjeti OVDJE.

23. DANI PSIHIJATRIJSKOG DRUŠTVA HUMS-a
08. lipnja 2017. godine

Djelatnici Odjela psihijatrije sudjelovali su na Međunarodnom kongresu - 23. Dani psihijatrijskog društva HUMS-a koji se održavao od 24.do 27.5.2017. godine u hotelu Imperial na otoku Rabu.
Kao aktivni sudionici, Jelena Živković i Renato Firi prezentirali su rad u poster sekciji na temu „Uloga medicinske sestre i tehničara u procesu liječenja i rehabilitacije duševnih bolesnika te u prevenciji relapsa bolesti", te Ivan Sičanica i Mladen Blašković „Otpusno pismo zdravstvene njege pacijenta liječenog od alkoholizma“.

DAN SESTRINSTVA - SPOMEN NA UBIJENE I NESTALE MEDICINSKE SESTRE
15. svibnja 2017. godine

Medicinske sestre Agneza Aleksijević, Ankica Vlačić, Ana Liović i Ivana Kvesić u povodu Dana sestrinstva su obišle grbove, položile cvijeće i upalile svijeće medicinskim sestrama ubijenim u tijeku i poslije sloma obrane grada Vukovara Zdenki Miličević ubijena14.9.1991., Marici Stanek, ubijena 18.11.1991., Blanki Stefanjuk, ubijena u 2 mjesecu,1992., i prisjetili se nestalih kolega Marka Mandića i Ivana Baranjeka, kako bi očuvali uspomenu na nikad prežaljene i nikad zaboravljene nam drage kolegice i kolege.

SVEČANA AKADEMIJA DAN SESTRINSTVA
12. svibnja 2017. godine

Svim medicinskim sestrama i tehničarima čestitamo Međunarodni dan sestrinstva.

 

ZDRAVSTVENA PREVENTIVA BLIŽA GRAĐANIMA
08-15. svibnja 2017. godine

Nastavljajući svoju tradicionalnu djelatnost približavanja zdravstvene preventive građanima, vukovarski Crveni križ će Povodom Dana Europe i Tjedna Hrvatskog Crvenog križa od 8. do 15. svibnja, kao i obilježavanja Dana sestrinstva 12.05.2017. u središtu grada Vukovara od 10 do 12 sati organizirati svojim sugrađanima besplatnu kontrolu zdravlja, mjerenje tlaka i razinu šećera u krvi.

Istodobno, građanima je omogućeno da se o svojim zdravstvenim teškoćama savjetuju s liječnicima uz upute i savjete o preventivi.
Kontrolu i pregled  te savjetovanje obavit će stručna ekipa OŽB Vukovar, Ankica Vlačić, bacc.med.techn., Sandra Matanović, bacc.med.techn., i Renata Malekinušić, med.techn., pod stručnim nadzorom pomoćnice za sestrinstvo Agneze Aleksijević, dipl.med.techn., mag.med.techn. i dr. Mira Osmakčić specijalist fizikalne medicine i rehabilitacije, te predsjednika GDCK Vukovar dr. Vladislava Nadaša.

Starije vijesti možete vidjeti OVDJE.

Dobrodošli u "sestrinski kutak" Opće županijske bolnice Vukovar. Ovaj dio bolničkog weba mjesto je gdje želimo predstaviti medicinske sestre i tehničare naše ustanove, njihove zadaće, djelovanje, poslanje, njihovu humanost i predanost poslu koji rade.

Ovo je mjesto gdje čete moći naći informacije o počecima sestrinstva u Vukovaru, o djelovanju medicinskih sestara i tehničara kroz povijest, o njihovoj ulozi u skrbi za ranjene za vrijeme Domovinskog rata, o vremenu progonstva i povratka, o tome kako djelujemo danas, te o našim planovima i zadacima u budućnosti.

U cilju podizanja razine kvalitete informacija cijeniti ćemo Vaše ideje i prijedloge.

S poštovanjem

dr.sc. Agneza Aleksijević, mag.med.techn.
pomoćnik za sestrinstvo OŽB Vukovar

PočetnaPovijestOrganizacijaOdjeliAmbulanteFoto-albumInformacije
-=: HTML: Damir Matijašević :=-