Događanja

Nove knjige izv.prof.dr.sc. Siniše Maslovare - 26.11.2021.

Ovih dana se na policama naših knjižara pojavila nova knjige-udžbenika našeg liječnika, specijaliste otorinolaringologije i audiologije izv.prof.dr.sc. Siniše Maslovare, dobitnika nagrade za izdavačku djelatnost Medicinskog fakulteta u Osijeku "Akademik Andrija Štampar" za 2019. godinu. Riječ je o knjizi pod naslovom Otoneurologija, prva knjiga-udžbenik u povijesti hrvatske medicine koja se sustavno, cjelovito i detaljno bavi problemima poremećaja ravnoteže. Kako oni spadaju među najčešće tegobe u medicini uopće, može se pretpostaviti veliko zanimanje ne samo stručne, već i laičke čitalačke publike.

Gotovo istovremeno objavljena je i druga knjiga slične tematike pod nazivom Multidisciplinarni pristup vrtoglavicama, nastala kao homage tradicionalnim tečajevima TMI s međunarodnim sudjelovanjem pod nazivom Suvremeni pristupu u dijagnostici i liječenju vrtoglavica, koje su u Vukovaru i Osijeku u sedam navrata organizirali prof.dr.sc. Siniša Maslovara i prof.dr.sc. Silva Butković Soldo. Knjiga nije zbornik radova s ovih skupova već predstavlja udžbenik s odabranim poglavljima iz otoneurologije, a urednici dr.sc. Alen Sekelj, prof.dr.sc. Siniša Maslovara i prof.dr.sc. Silva Butković Soldo se nadaju da će naći svoje pravo i zasluženo mjesto u našoj znanstvenoj literaturi.

Pored dvije spomenute knjige-udžbenika, iz tiska je pod pokroviteljstvom jedne farmaceutske tvrtke, upravo izašao priručnik za liječnike praktičare Dijagnostika i liječenje vrtoglavica – suvremeni pristup čiji je autor izv. prof.dr.sc. Siniša Maslovara, a koji bi im trebao značajno olakšati dijagnostiku i liječenje pacijenata s poremećajem ravnotežePočetnaPovijestOrganizacijaOdjeliAmbulanteFoto-albumInformacije
-=: HTML: Damir Matijašević :=-