Događanja

6. postdiplomski tečaj o vrtoglavicama - 30.11.2019.

Dana 23. studenog 2019. godine u Edukacijskoj dvorani u Zgradi uprave Opće županijske bolnice vukovar i bolnice hrvatskih veterana održan je 6. postdiplomski tečaja s međunarodnim sudjelovanjem: "NOVE SPOZNAJE U DIJAGNOSTICI I LIJEČENJU VRTOGLAVICA", u organizaciji Katedre za neurologiju i neurokirurgiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku, Klinike za neurologiju KBC Osijek, ORL poliklinike Opće županijske bolnice vukovar i bolnice hrvatskih veterana, Veleučilišta „Lavoslav Ružička“ Vukovar, Hrvatskog društva za vestibularnu rehabilitaciju Hrvatskog liječničkog zbora, Hrvatske udruge za neurorehabilitaciju i restauracijsku neurologiju i Hrvatskog liječničkog zbora Podružnice Vukovar.

Prigodom skupa promovirana je nova, treća po redu knjiga-udžbenik autorskog dvojca Maslovara i Butković-Soldo „Najčešći vestibularni poremećaji“ (doc.dr.sc. Siniša Maslovara dobitnik je Nagrade za izdavaštvo „Akademik Andrija Štampar“ Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Osijeku za nastavnu 2018/2019. godinu).

U uvodnom govoru doc.dr.sc. Siniša Maslovara naglasio je kako je vukovarska bolnica danas primjer dobro organizirane i opremljene male bolnice, sposobne za provođenje većine standardnih medicinskih postupaka, od najjednostavnijih pa sve do onih najsloženijih, koji obično nadilaze mogućnosti ustanova ovakve veličine i kapaciteta. Isto tako naglasio je kako smo postali pravi mali neformalni centar za dijagnostiku i liječenje vrtoglavica, poznat u našoj, ali i susjednim zemljama. Razlog tome nisu aparati s kojima danas raspolažemo, kako to neki potpuno pogrešno misle, već u dobro osmišljenom dijagnostičko-terapijskom procesu, ali isto tako i našem elanu i entuzijazmu u obavljanju posla kojeg volimo i zbog toga nam ništa nije teško, ne postoje nepremostive prepreke.


PočetnaPovijestOrganizacijaOdjeliAmbulanteFoto-albumInformacije
-=: HTML: Damir Matijašević :=-