Događanja

3. Sajam fizioterapije u Vukovaru - 21.9.2017.

Dana 8. rujna 2017. godine grad Vukovar je bio u znaku fizioterapije. Povodom Međunarodnog dana fizioterapije - 8. rujna, Opća županijska bolnica Vukovar i bolnica hrvatskih veterana, organiziran je, u suradnji s Veleučilištem Lavoslav Ružička u Vukovaru, Učilištem Studium i Lions klubom Vukovar, 3. Sajam fizioterapije u Vukovaru.

Prigodom otvaranja ovog znanstveno-stručnoga skupa, na kojem je sudjelovalo 70 fizioterapeuta iz cijele Slavonije i Baranje, Zdenka Floršić, glavni fizioterapeut OŽB Vukovar, istaknula je značajnu ulogu fizioterapeuta u prevenciji, dijagnostici, liječenju i rehabilitaciji bolesnika u sustavu zdravstva RH, te činjenicu da su fizioterapeuti danas po brojnosti treći zdravstveni djelatnici u RH.

Sudionicima se prigodno obratila dr. sc. Vesna Bosanac, ravnateljica OŽB Vukovar, pohvalila stručnost, educiranost i kvalitetan rad fizioterapeuta vukovarske bolnice, te najavila završetak radova i otvaranje novog odjela fizikalne medicine na jesen 2018. godine.
U ime gradonačelnika Grada Vukovara skup je pozdravila prof. Ana Živanović, pročelnica upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Vukovara, i najavila početak radova na izgradnji novog studentskog doma te njegov značaj za izobrazbu budućih naraštaja fizioterapeuta u Vukovaru.

Vrlo emotivno bilo je obraćanje rukovoditeljice Odjela za fizikalnu medicinu rehabilitaciju i reumatologiju vukovarske bolnice dr. Nikoline Ljubičić Marković, s naglaskom na kvaliteti i timskom radu fizioterapeuta.
Skup su pozdravile i pročelnica Studija fizioterapije vukovarskog veleučilišta dr.sc. Slavica Janković i Vladana Komnenov, bacc. physioth. ispred Učilišta Studium.

Dr. Mirjana Semenić Rutko, dopredsjednica Lions kluba Vukovar, u svom prigodnom govoru otvorila je 3. Sajam fizioterapije u Vukovaru, uputila čestitke svim fizioterapeutima povodom Dana fizioterapeuta, te najavila održavanje sličnih skupova u organizaciji vukovarskih lionsa.

U stručnom dijelu programa uslijedila su potom vrlo kvalitetna predavanja koja su održali: dr.sc. Iva Šklempe Kokić, v.pred., Stjepan Jelica, mag. physioth., Josip Šubarić, bacc. physioth., Zdenka Floršić, bacc. physioth., i dr.med. Nikolina Ljubičić Marković, spec. fizijatar i reumatolog.

Fizioterapeuti koji rade u udruzi „Vukovarski Leptirići“, a koja ima za cilj unaprijeđenje kvalitete života, medicinske i socijalne zaštite djece s poteškoćama u razvoju i njihovih obitelji, također su predstavili svoj rad.

Galeriju slika sa 3. Sajma fizioterapije možete vidjeti OVDJE.

PočetnaPovijestOrganizacijaOdjeliAmbulanteFoto-albumInformacije
-=: HTML: Damir Matijašević :=-